Soczyste burgery

Była mowa o hamburgerach i rzeczywiście nie da się opowiedzieć o kuchni amerykańskiej pomijając ten wątek. Przeciętny Amerykanin lubi je jeść.

Nasze wyobrażenie na ich temat zostało w dużej mierze zdefiniowane przez to, co mają do zaoferowania takie lokale jak McDonald’s. Kanapki, które są tam serwowane różnią się jednak od prawdziwego, tradycyjnego burgera.

Ten jest bardziej treściwy, bogatszy w warzywne dodatki, użyty kotlet wołowy powinien być intensywnie przyprawiony ziołami, a bułka powinna być naprawdę porządnym pieczywem. Bazując na dorobku amerykańskiej tradycji burgery są dziś wznoszone na wyższy poziom smaku i jakości.

Ta prosta potrawa została radykalnie ubogacona i w dużej mierze wchłonięta przez ideę slow-food. Dziś możemy spróbować burgerów nie tylko z najwyższej jakości mięsa, ale serwowanych z organicznymi dodatkami – wybornym pieczywem, wyszukanymi warzywami i smakowitymi sosami.

Wszystko to zakorzenione w amerykańskiej kuchni, ale z nowym, świeżym akcentem. Pozostaje jedynie otworzyć się na te innowacje.

poznań catering Calcium Phosphate
Dominik
News Reporter
Student fizyki, ponadto pracuje jako fotograf, czym łączy swoje dwie wielkie pasje. Lubi wieczorami obejrzeć film, w szczególności komedie.